18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCriza din Grecia s-a încheiat, spune Romano Prodi

Criza din Grecia s-a încheiat, spune Romano Prodi

Cea mai gravă perioadă a crizei financiare din Grecia s-a încheiat, iar celelalte ţări din zona euro nu se vor confrunta cu acelaşi gen de probleme, a declarat fostul preşedinte al Comisiei Europene, Romano Prodi, citat de Bloomberg.

"În cazul Greciei, problemele sunt complet depăşite", a declarat Prodi, într-un interviu acordat Bloomberg. "Nu văd niciun alt caz asemănător în prezent în Europa. Nu cred că avem motive să ne gândim că sistemul euro se va prăbuşi sau va fi grav afectat din cauza Greciei", a completat el.

Autorităţile din Grecia s-au străduit să reducă deficitul bugetar de 12,7% din produsul intern brut (PIB), cel mai mare din Uniunea Europeană, a subliniat Prodi.

Guvernul grec a adoptat săptămâna trecută o nouă serie de măsuri de austeritate, ce vor permite economii suplimentare de 4,8 miliarde euro.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat pe 7 martie că zona euro trebuie să susţină Grecia, în caz contrar riscând să distrugă uniunea monetară. Aceste declaraţii au constituit, de altfel, cel mai mare sprijin oferit de un lider din UE autorităţilor de la Atena, alţi oficiali preferând să fie mai rezervaţi.

Euro s-a depreciat cu 6% în acest an faţă de dolar, pe fondul temerilor legate de o posibilă destabilizare a zonei euro, ca urmare a crizei din Grecia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII